Command-line rendering of multiple cameras in one scene

Blender's renderer and external renderer export

Moderators: jesterKing, stiv

carlossch
Posts: 2
Joined: Sun Jan 26, 2003 5:22 am

Command-line rendering of multiple cameras in one scene

Postby carlossch » Sun Jan 26, 2003 5:45 am

Is there a way to, using the command line, make Blender render using a specific camera (potentially not the default camera set in the .blend file) through the command line?

This is an interesting feature to have when doing batch rendering of more complex scenes (30-90s animation project I am involved, with multiple camera shots to be edited later), and it would be a pain to have to use the GUI just to switch from camera to camera.

I'm currently downloading the CVS snapshot to take a look at the blender sources to see if it would be too much of a hassle to implement a simple solution (a new CL switch, possibly). Has anyone tried something similar?

Thank you all in advance,
Carlos

phase
Posts: 110
Joined: Mon Oct 14, 2002 1:59 pm

Postby phase » Thu Jan 30, 2003 9:37 pm

When you make a new scene with linked objects (middle top SCE: button)
you only need to activate the correct camera for this scene and adjust the
rendersettings (like start and endframe).

In the batch file you need to add an extra line for each scene and voila,
you're done.

Rob

carlossch
Posts: 2
Joined: Sun Jan 26, 2003 5:22 am

Postby carlossch » Fri Jan 31, 2003 12:48 am

It looks like it's working properly.. Thank you very much, that is exactly what I needed!

Carlos


Return to “Rendering”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest