Previous Thread  Next Thread

chat icon Graphics card compatibility - post your specs here!

nitgundo

Posted: Tue Dec 08, 2009 5:21 am
Joined: 08 Dec 2009
Posts: 2
DFI JR X58 T3H6
8gigs of ddr3 1333
i7 920
ATI firegl v7600
works perfect with current version of blender
Reply with quote


nitgundo

Posted: Tue Dec 08, 2009 5:24 am
Joined: 08 Dec 2009
Posts: 2
i forgot to mention i'm running windows 7 64bit pro but i'm running
blender 32 bit version
Reply with quote


SirTwilight

Posted: Mon Jan 04, 2010 6:45 pm
Joined: 21 Dec 2009
Posts: 7
At this moment I don't have the complete specs, but it is more or less like this:

OS: Windows 7 Ultimate 64 bit
Video Card: nVidia 8800 GTS 512
MoBo: EVGA 680i
CPU: Q6600 slightly overclocked...
RAM: 4GB

Blender: 2.49b 32 bit (Haven't really had a chance to do much, I just formatted the machine, but seems to work perfectly)
_________________
Draconia Studios
Reply with quote


blenderfan2010

Posted: Fri Jan 08, 2010 8:39 am
Joined: 08 Jan 2010
Posts: 4
Vista Ultimate 32-bit
Zotac-brand Nvidia 9800 GT 1 GB
191.07 Nvidia Drivers (I think) 8.16.11.9107

2.49a had flickering of the screen when occlude background geometry is on and I was doing stuff, e.g. everything except edges in the viewport would go black when a menu or window was opened. Edges of objects would be red.

Just switched to 2.5 alpha 0, seems to work fine, but I'm a noob and haven't done anything complicated.

Edit: new blender is not 2.50a, but 2.5 alpha 0.
Reply with quote


cordrag

Posted: Wed Feb 24, 2010 9:35 pm
Joined: 24 Feb 2010
Posts: 1
OS: Windows 7 Ultimate 64 bit
Video Card: nVidia 8800 GTS 512
MoBo: EVGA 680i
CPU: Q6600
RAM: 8GB ddr3
Reply with quote


spiritech

Posted: Thu Mar 25, 2010 4:06 am
Joined: 21 Mar 2010
Posts: 11
motherboard:- asus m4a79t- deluxe
CPU:- amd phenom II quadcore 3.0 ghz (945)
GPU:- Sapphire HD4890 1gb vapour-x
RAM:- 4gb corsair 1600mhz (2x2gb)
HD:- 1tb samsung

OS:- ubuntu 9.10 64bit

everything works fine.
_________________
live with the world as it is today and tomorrow the world is yours
Reply with quote


confubar

Posted: Sun Apr 18, 2010 3:07 am
Joined: 18 Apr 2010
Posts: 1
Dell Inspiron 15n , Ubuntu 9.04, Intel Graphics Media Accelerator X4500HD
Not functional. The interface does not display properly and is completely unusable..... extremely disappointing
Reply with quote


cadbc

Posted: Wed Apr 28, 2010 4:07 am
Joined: 13 Jan 2008
Posts: 1
Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate
DirectX DirectX 11.0
CPU Type Mobile DualCore Intel Core 2 Duo P8400, 2266 MHz (8.5 x 267)
System Memory 4090 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
3D Accelerator nVIDIA GeForce 9600M GT
OpenGL Properties Version 3.2.0
Reply with quote


kylel

Posted: Wed May 05, 2010 7:44 am
Joined: 26 Mar 2010
Posts: 2
Operating system: Windows 7 Professional
Graphics card: ATI Radeon x1300
Driver/OpenGL version: ...newest one..
Functionality: Blender 2.5 doesn't work. Period. Runs extremely slow.
Reply with quote


Dungeoneer

Posted: Sat May 29, 2010 6:25 pm
Joined: 22 May 2010
Posts: 11
System : Packard Bell(R) iMedia(?) X4545
Processor : 4x Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz
Memory : 4063MB
Operating System : Linux 2.6.26-22 with Xeon(R)-optimization (x86_64)
Distribution : Debian GNU Linux 5.0.4 "lenny"
Compiler : gcc 4.3.2 (Debian 4.3.2-1.1)
Libraries : libc 2.7 / boost 1.34
Desktop : GNOME 2.20
X-Server : X 11.0/X.Org 1.4.2
Graphics : NVidia(R) GeForce(R) G210/PCI/SSE2
Driver : NVidia(R) 195.36.15
Resolution : 1680x1050 pixels

The system generally runs perfectly flawless and smooth (compilers, Eclipse, misc. rendering engines, large IDEs and modelers, OpenGL-apps....).


blender-related:

I compiled 2.49b and 2.52.5 alpha2 r28896M from source on the same machine.

2.49b sometimes crashes when toggling single window mode (CTRL+Cursor Down) - that could imho well be an OpenGL/threading-related issue.

Many difficulties with LARGE(!) COLLADA im/export - *.blend file is saved without the mesh - that could have to do with buffer sizes, but that's unlikely.

Some sporadic crashes of 2.5 and COLLADA armature im/export seems not functional - but that is hardly a graphics-related problem, thus OT.
Reply with quote


GreenSnake750

Posted: Thu Jun 03, 2010 1:55 pm
Joined: 03 Jun 2010
Posts: 12
Machine #1:
HP Pavillion
OS: Windows 7 64-bit / Xubuntu 9.10 64-bit (Karmic Koala)
Processor: AMD Turion dual-core 64-bit Mobile techonlogy @ 2.1GHz
Memory: 4GB
Video Chipset: Nvidia 7150M/nForce 630n 128MB of vram
Driver: Nvidia(r) 7.15.11.7967
Resolution: 1280x800
Notes: 2.48 - 2.49b works without any problems, 2.52 is slightly less smooth when rotating around the 3d view window, everything else is fine

Machine #2:
OS: Windows XP 64-bit SP2
Processor: AMD Phenom 965 black edition quad-core 64-bit @3.5GHz
Memory: 4GB
Video Card: Nvidia Geforce 9800GTX+ 512MB of vram
Resolution: 720p
Notes: 2.48 - 2.52 works perfectly fine, no problems
_________________
The future is Blender
Reply with quote


nitro912gr

Posted: Wed Jun 09, 2010 1:24 pm
Joined: 09 Jun 2010
Posts: 4
System 1: Desktop Custom Build

OS: Windows Vista 64bit SP2
Mobo: Asus m4a78-vm (the damn thing is not supporting the new phenoms x6 core Sad )
CPU: AMD Athlon II X2 250 3Ghz
RAM: 2x 2GB DDR2 800Mhz (in dual channel configuration)
GPU: AMD/ATi Radeon 4850HD 512MB DDR3 (Connect3D early Build)
HDD: 2x WD Caviar Black 640GB each

System 2: Laptop late 2009 Unibody Macbook White

OS: MacOSX Snow Leopard 10.6.4
Mobo: Apple custom
CPU: Intel core 2 duo P7550 2.26Ghz
RAM: 2x 1GB DDR3 1066Mhz
GPU: nVidia ION 9400M 256MB shared RAM
HDD: Toshiba 250GB 5400rpm

As far as I worked on Blender 2.5 A2 everything was fine. However I expect problems with the desktop in openGL viewing in heavy scenes, ATI sucks big time with their openGL drivers.
Reply with quote


Err0L

Posted: Wed Jun 16, 2010 12:33 pm
Joined: 03 Jun 2010
Posts: 4
CPU: 2.2 GHz dual core Celeron
HDD: 250 GB WD
Graphics Card: NVidia 8400 GS
RAM: 2x1 GB A-Data DDR2-667
OS: Windows 7 32-bit (had Windows XP which worked fine)

DirectX 11 installed, Graphics Card supports DirectX 10 and OpenGL 2.0
Driver Version: 197.45

Issues: I've found no Issues with the 8400 GS but previously I had the Intel GMA 3100 Internal graphics chip. Worked fine with XP but not with Windows 7 (In the 3D view, it woudn't refresh the screen properly, and woudn't draw some of the tools like box-select)

I use Blender 2.49b
Reply with quote


FabioJesus

Posted: Wed Jul 07, 2010 12:29 pm
Joined: 07 Jul 2010
Posts: 1
OS: Windows Vista 64 Pro
CPU: Intel Q9550 (Core2 Quad, 2.83GHz)
GPU: nVidia GTX280, 1GB
RAM: 8GB
Chipset: nVidia (i790 if I remeber right)
Blender: 2.48a (32 and 64)

I am using 32 bit blender and 64 bit blender. Both work fine, but I couldn't make the 64 bit blender recognize a pre installed python, and I cannot use external python libs with 64 bit blender. I guess the reason is that there is no 64 bit python distribution available yet and I didn't bother to recompile python on my own.
Reply with quote


whodat4lyfe

Posted: Fri Jul 09, 2010 1:43 am
Joined: 09 Jul 2010
Posts: 1
Operating system: Windows 7 Professional
Processor: Intel Core 2 Duo CPU T6400 @ 2.00GHz
Graphics card: ATI Radeon x1300


Blender run extremely slow when compared to xp and vista. guess I have to wait when Blender is better capable with windows 7
_________________
John Marston
Reply with quote


Goto page Previous  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18  Next
 
Jump to:  
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group