Graphics card compatibility - post your specs here!

General discussion about the development of the open source Blender

Moderators: jesterKing, stiv

Posts: 3
Joined: Sun Oct 14, 2012 12:34 am
Location: New York

Re: Graphics card compatibility - post your specs here!

Postby steved250 » Sun Oct 14, 2012 12:47 am

[quote="matt_e"]The [url=]Graphics card compatibility page on[/url] is way out of date, and not very cross-platform. So, let's fix it by creating a new 'database' of information to find out what graphics cards work well, what cards don't, and to isolate any potential bugs or problems.

All you need to do is post your system specs here and how well they work. Let's keep this thread as a nice clean database, so please don't use this thread for discussion. If you want to discuss the results or add suggestions, please use [url=]this other thread here[/url] (I'll delete any 'chatty' posts from here and repost them in the other thread).

Please provide your:
[list][*]Operating system (and version)Windows 7 Home Edition
[*]Graphics card (manufacturer, chipset, etc.)Nvidia EN9800T GeForce
[*]Driver/OpenGL version OpenGL 2.0
[*]Functionality or problems (please note the Blender version if functionality differs between versions)Blender 2.64 does not work after shutting down and then later restarting. I must reinstall graphics drivers every time to make Bender 2.64 work.
[*]Any additional notes[/list]
For information on how to find out your graphics card chipset, driver versions, etc. in Windows, [url=]read this page on[/url].[/quote]
Steve D

Posts: 1264
Joined: Wed Apr 21, 2010 6:21 am
Location: Iowa

Postby Tehrasha » Sun Oct 14, 2012 1:54 am

Setve_e wrote:[*]Driver/OpenGL version OpenGL 2.0

For troubleshooting graphics card driver issues, you are going to need the driver version from the About/Help page. (also usually part of the driver installer name)

Something similar to... GerForce ver. 296.10
Steve D

Juan Binario
Posts: 4
Joined: Thu Nov 01, 2012 7:11 pm
Location: Venezuela

Blender crashing Radeon 6570

Postby Juan Binario » Thu Nov 01, 2012 8:13 pm


My specs are:

AMD FX 6100 3.3 GHz
OS: Win 7
Video Card: AMD RAdeon HD 6570
Open GL:

Blender simply crashes whenever I try GPU rendering. Any suggestions are appreciated.

Posts: 1
Joined: Sun Nov 04, 2012 6:07 am
Location: Montreal

Postby Vargeux » Sun Nov 04, 2012 6:13 am


My specs are:

Winodws 7 Ultimate 64x
AMD Phenom II X4 965 Processor (3.4GHz)
8Gb of RAM
ASUS Radeon HD 7770 (Driver version

Blender works prefectly, but the GPU rendering (OpenCL) in cycle mode make it crash instantly, no problem with CPU rendering

Juan Binario
Posts: 4
Joined: Thu Nov 01, 2012 7:11 pm
Location: Venezuela

Postby Juan Binario » Sun Nov 04, 2012 7:30 pm


I'm reposting this message including my Driver version:

My specs are:

AMD FX 6100 3.3 GHz
OS: Win 7 Ultimate
Video Card: AMD RAdeon HD 6570
Open GL:
Driver version: 9.002-120928m-148276C-ATI
Catalyst version: 12.10

As I had explained my issue is Blender simply crashes whenever I try GPU rendering. Any suggestions on how to solve this problem are appreciated. Thanks.

Posts: 6
Joined: Thu Dec 13, 2012 4:54 pm
Location: Indonesia

Postby King_Moving » Thu Dec 13, 2012 5:11 pm

OS : Windows 7 Pro SP1 64 bit
processor : intel core i5
ram : 4GB
Blender 2.64
Grafis Video & Memori ATI Mobility™ Radeon® HD 5145, 1G DDR3 VRAM

problem : When I select "Cycles Render" the render panel does change, and also the materials panel etc. But when I click the render (camera icon) I don't have an option to select the render device (CPU or GPU). There are two options, "Display" 'and "Feature Set". The "Feature Set" has two options - "Supported" and "Experimental". But in a tutorial I saw, there were two options under Render - "Display" and "Device".

Posts: 1
Joined: Wed Jan 16, 2013 3:32 am
Location: Tunisia

Blender with ATI radeon 9200 test

Postby hamdi » Wed Jan 16, 2013 3:41 am

Windows: can not run blender 2.65 or 2.64 with ATI radeon 9200, only 2.63 or older with winxp and win7.
Linux: ubuntu 11.04 or older only can run all versions

Posts: 2
Joined: Sun Aug 11, 2013 7:40 am

my rig

Postby brooks121 » Sun Aug 11, 2013 7:48 am

Operating system: Windows 7 Ultimate
Graphics card: GeForce GTX 780
Driver/OpenGL version: nVidia 4363
Functionality:Runs Awesomely smooth on (2.23, 2.25, 2.26, 2.27 CVS)

Posts: 1
Joined: Sat Aug 31, 2013 7:26 pm

Postby PhilJohnson » Sat Aug 31, 2013 7:33 pm

My specifications:

CPU - AMD FX-6100 3.3GHz Six-Core
OS - Windows 7 Ultimate x64
GPU - AMD RADEON HD 7700 Series 1GB DDR5
Driver version - & OpenGL 4.4

It still runs blender with no issues :D

Posts: 1
Joined: Mon Oct 28, 2013 2:47 am
Location: Wilmington, Delaware, USA

Postby blenderjake » Mon Oct 28, 2013 2:56 am

OS : Windows 7 Premium 32-bit
GFX : Nvidia 7300 LE
Driver : Geforce 307.83
Works fine!

Return to “News & Chat”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests