Previous Thread  Next Thread

chat icon Graphics card compatibility - post your specs here!

Railgun131

Posted: Sun Aug 28, 2011 8:53 pm
Joined: 28 Aug 2011
Posts: 2
OS: Windows 7 Premium

GC: Nvidia Quadro 1000M 2GB

Driver: not sure

Blender: Perfect with 2.59

I'm dying for Anti-Alias Normal map baking.

PS: CPU doesn't matter?
Reply with quote


Printpac

Posted: Mon Oct 03, 2011 11:04 am
Joined: 03 Oct 2011
Posts: 1
Operating System: Windows XP Home Edition
System: Advent 7004 Laptop
Graphics card: ATI Mobility M6 with 16MB DDR
Processor: Pentium 4 1.8gHz
Functionality: Everything works fine
Reply with quote


Ahmad1

Posted: Tue Oct 11, 2011 3:17 pm
Joined: 11 Oct 2011
Posts: 1
Operating system: Windows XP Professional
Graphics card: Intel 82845G/GL
Driver/OpenGL version: 6.13.1.3095
Functionality: Blender runs well, some graphics glitches in shade mode, program crashes when selecting objects when you have many objects on screen, especially when selecting empties.
Reply with quote
Reply with quote


infinitekills

Posted: Sat Nov 19, 2011 2:58 am
Joined: 19 Nov 2011
Posts: 1
* Windows 7 64-bit Professional SP1
* AMD Phenom 2 1100-T X6 3.3ghz
* XFX Radeon HD 5870 1GB ram
* PNY 16GB ram
* Asus M148t-E motherboard

V2.60a
Catalyst control center 11.11

I have not any problems with blender 2.5 or 2.6. Everything is running crisp. I have not had any crashes.... No problems at all.... I love blender....

So far so good, if there are any problems I will update
_________________
One with a free mind can perform and create things whether they be good or evil.
Reply with quote


Ludovic_L

Posted: Wed Nov 30, 2011 9:31 am
Joined: 30 Nov 2011
Posts: 1
Operating system: Windows XP SP3
Graphic Card: Geforce 8600 GT 256 of Ram

All blender version I have used worked well. I've downloaded the last driver for my graphic card. Its CUDA enable. Opencl 1.0.

I can't use my graphic card with cycle with the last release candidate.
Reply with quote


Exoow

Posted: Tue Dec 06, 2011 9:04 pm
Joined: 06 Dec 2011
Posts: 2
Windows 7 - 64 bit
6 GB Ram
Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30 Ghz
AMD Radeon HD 6490M (1 GB GDDR5)

Blender is sloooooow! I've just done a default install.
All the menus and buttons are responding after one, two seconds only.

Do I need to adjust settings (graphics card or other) somewhere?
Reply with quote


Exoow

Posted: Tue Dec 06, 2011 10:06 pm
Joined: 06 Dec 2011
Posts: 2
Exoow wrote:
Blender is sloooooow!

Problem fixed, the culprit was the HP notebook "Switchable graphics" feature.
Reply with quote


Sasbian

Posted: Tue Dec 13, 2011 2:50 am
Joined: 13 Dec 2011
Posts: 4
*Windows 7 64but ultimate sp1
*nVidia 250gts , nVidia 250gts sli (1024gb ram total)
*285.62 Driver (Release Date: 2011.10.24)

Note: everything works good except cycles cuda and opencl which requires version 1.3(cuda) and 1.1(opencl) and saying my card has only 1.1(cuda) and 1.0(opencl). Which it shouldn't becouse the drivers support shader maps to 2.0 (I believe).
Reply with quote


Sasbian

Posted: Tue Dec 13, 2011 2:51 am
Joined: 13 Dec 2011
Posts: 4
Sasbian wrote:
*Windows 7 64bit ultimate sp1
*nVidia 250gts , nVidia 250gts sli (1024gb ram total)
*285.62 Driver (Release Date: 2011.10.24)

Note: everything works good except cycles cuda and opencl which requires version 1.3(cuda) and 1.1(opencl) and saying my card has only 1.1(cuda) and 1.0(opencl). Which it shouldn't becouse the drivers support shader maps to 2.0 (I believe).


sorry, had to change 'but' to 'bit' Very Happy
Reply with quote


Sasbian

Posted: Fri Dec 30, 2011 4:17 pm
Joined: 13 Dec 2011
Posts: 4
Sasbian wrote:
*Windows 7 64but ultimate sp1
*nVidia 250gts , nVidia 250gts sli (1024gb ram total)
*285.62 Driver (Release Date: 2011.10.24)

Note: everything works good except cycles cuda and opencl which requires version 1.3(cuda) and 1.1(opencl) and saying my card has only 1.1(cuda) and 1.0(opencl). Which it shouldn't becouse the drivers support shader maps to 2.0 (I believe).




Update to this.....

Apperently it was the card it's self. It wouldn't run 1.3(cuda) or opencl 1.1. Actually, Come to find out, It wasn't even able to run directx 11. So It was time to update. The updated card is.

nvidia GTS450.

Now it runs everything great (even cuda which speeds up render time considerably)
Reply with quote


Patrick Latour

Posted: Sat Dec 31, 2011 8:29 pm
Joined: 24 Feb 2009
Posts: 7
I have a HP, quad core, 4GB of RAM. Was using a GeForce 9500GS, 512MB of memory, no problem at all (Windows7 and Linux Mint12). Now I am using GeForce GTX 560 1GB of memory. Everything is running smoothly on both OS. With the GPU enabled, my rendering times a divided by 6.
Reply with quote


PhillBlender

Posted: Wed Mar 14, 2012 12:17 pm
Joined: 14 Mar 2012
Posts: 1
Operating system Ubuntu 11.10
Graphics card ATI Radeon HD 5450
CPU AMD Athlon(tm) Dual Core Processor 4850B × 2
Blender 2.62.1

Blender fails with default Ubuntu graphics drivers (just drops out). Seems to work fine with proprietary drivers (not post release update version).
Reply with quote


dersch100

Posted: Tue May 15, 2012 11:21 am
Joined: 15 May 2012
Posts: 4
operating system: Intel® Core™ i5-2500 CPU @ 3.30GHz × 4 64bit dual boot with Win 7
graphics card: GeForce GTX 560 Ti/PCIe/SSE2
problem: Blender cycles renders twice as fast under windows
Reply with quote


patlecat

Posted: Thu May 24, 2012 3:09 pm
Joined: 24 May 2012
Posts: 2
Operating system: Windows7 32bit
Graphics card: AMD 6970 with 2GB RAM, OpenCL 1.2
Driver/OpenGL version: AMD Catalyst 12.4a
Functionality: Blender, Blender-Render and CPU-Cycles work perfectly (2.62, 2.63, 2.63a) / GPU-Cycles either crashes or fails to compile the shaders and does not render!
Reply with quote


steved250

Posted: Sat Oct 13, 2012 11:47 pm
Joined: 13 Oct 2012
Posts: 3
[quote="matt_e"]The [url=http://www.blender3d.org/Support/?sub=GraphicsCards]Graphics card compatibility page on blender3d.org[/url] is way out of date, and not very cross-platform. So, let's fix it by creating a new 'database' of information to find out what graphics cards work well, what cards don't, and to isolate any potential bugs or problems.

All you need to do is post your system specs here and how well they work. Let's keep this thread as a nice clean database, so please don't use this thread for discussion. If you want to discuss the results or add suggestions, please use [url=http://www.blender.org/modules.php?op=modload&name=phpBB2&file=viewtopic&t=1131]this other thread here[/url] (I'll delete any 'chatty' posts from here and repost them in the other thread).

Please provide your:
[list][*]Operating system (and version)Windows 7 Home Edition
[*]Graphics card (manufacturer, chipset, etc.)Nvidia EN9800T GeForce
[*]Driver/OpenGL version OpenGL 2.0
[*]Functionality or problems (please note the Blender version if functionality differs between versions)Blender 2.64 does not work after shutting down and then later restarting. I must reinstall graphics drivers every time to make Bender 2.64 work.
[*]Any additional notes[/list]
For information on how to find out your graphics card chipset, driver versions, etc. in Windows, [url=http://www.blender3d.org/Support/?sub=GraphicsCards]read this page on blender3d.org[/url].[/quote]
_________________
Steve D
Reply with quote


Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 16, 17, 18  Next
 
Jump to:  
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group