Render Daemon "renderd.exe" failing to connect.

Blender's renderer and external renderer export

Moderators: jesterKing, stiv

Posts: 3
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:56 am

Render Daemon "renderd.exe" failing to connect.

Postby BrianNickel » Wed Oct 23, 2002 5:08 am

I have a 1.8gHz machine I in the next room I would like to use for rendering. Blender causes an infinite loop in the graphics driver so I can't use it (but thats a story for another thread).
I've decided to use it for network rendering (hoping it won't crash), but when I start renderd.exe I get the following:

Code: Select all

C:\Program Files\Blender>renderd
Using BLENDER = blender.exe
Could not create socket. Error PR_ADDRESS_IN_USE_ERROR (just wait TIME_WAIT)

C:\Program Files\Blender>

This is on both the 1.8 XP machine, and the 450mHz machine thats running broker.exe

Anyone ever run across this problem?


Posts: 3
Joined: Tue Oct 15, 2002 11:52 pm

Postby Sverre » Thu Oct 24, 2002 10:03 am

Yes, I have. I think it was caused bu the borke and/or daemon not releasing the port correctly. At the moment I can't quite remember how I produced the error, but as far as i can remember it happened when i had stopped the daemon and the restarted it immediately or something like that. Sitting tight for a minute or so until the port was reclaimed by the OS and then trying again worked for me.

Hopes this helps.


Posts: 521
Joined: Wed Oct 16, 2002 12:53 am
Location: Valencia-Spain-Europe

Re: Render Daemon "renderd.exe" failing to connect

Postby Caronte » Sat Oct 26, 2002 1:54 am

BrianNickel wrote:I have a 1.8gHz machine I in the next room I would like to use for rendering.

If do you use windows, you can try BlenderTools in Spanish Blender website
"Some Day, All Will Be Digital"

Return to “Rendering”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests