Previous Thread  Next Thread

chat icon Bug? Export to OBJ fails with empty file.

rioki

Posted: Fri Dec 30, 2011 5:35 pm
Joined: 20 Nov 2007
Posts: 2
Hello,

I recently upgraded Blender from 2.46b to 2.61. (Yes, I am slow.) I uninstalled the old version and installed the new one afterwards.

I created some programmer art for my a little demo and I can't get it to export to OBJ. The OBJ file is created but empty; all it contains is the banner comment and the mtllib entry. I tried fiddling around with the settings but no success.

I can properly export the mesh to STL and ply. Oddly I when I import some meshes from OBJ I am able to export them back to OBJ.

Did something not so obvious change or is this a bug?

For reference the blend file can be found here:
http://files.rioki.org/bugs/blender/column.blend
Reply with quote


rioki

Posted: Sun Jan 08, 2012 12:51 pm
Joined: 20 Nov 2007
Posts: 2
Nice to know that the blender community is still as responsive as 5 years ago...

I "solved" the problem by implementing a ply parser for my game engine. One more feature, for my engine; but not cool though!
Reply with quote


ldo

Posted: Thu Jan 12, 2012 12:28 pm
Joined: 07 Nov 2010
Posts: 544
Works fine if I delete the object you included and insert another one.
Reply with quote


ldo

Posted: Fri Jan 13, 2012 12:30 pm
Joined: 07 Nov 2010
Posts: 544
Solved it: your sample object has “Duplication: Faces” turned on for some reason. Turn that off and it exports OK.

Though I should note the normals look screwed up.
Reply with quote


 
Jump to:  
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group