Blender slow and unresponsive?

Blender documentation projects, tutorials, translation, learning & teaching Blender

Moderators: jesterKing, stiv

Scripting_pro
Posts: 14
Joined: Thu Sep 13, 2012 5:24 pm

Blender slow and unresponsive?

Postby Scripting_pro » Fri Oct 19, 2012 5:12 am

Blender was working just fine until this morning when It started moving slow. It is not laggy just super slow motion. for example It takes about 1 minute to change a value. Please help, If this is a dumb question I'm sorry.

CoDEmanX
Posts: 894
Joined: Sun Apr 05, 2009 7:42 pm
Location: Germany

Postby CoDEmanX » Fri Oct 19, 2012 9:22 am

Are you using Software emulation for OpenGL?

or is your OS windows and you used hibernation? Sometimes hdd access becomes ultra slow after hibernation for some reason, reboot should fix it.
I'm sitting, waiting, wishing, building Blender in superstition...

Scripting_pro
Posts: 14
Joined: Thu Sep 13, 2012 5:24 pm

Postby Scripting_pro » Fri Oct 19, 2012 9:37 am

CoDEmanX wrote:Are you using Software emulation for OpenGL?

or is your OS windows and you used hibernation? Sometimes hdd access becomes ultra slow after hibernation for some reason, reboot should fix it.

I do hibernate my computer however it's still broken even after two reboots...

CoDEmanX
Posts: 894
Joined: Sun Apr 05, 2009 7:42 pm
Location: Germany

Postby CoDEmanX » Fri Oct 19, 2012 12:21 pm

maybe you lack chipset / video driver?

or do you have a really complex .blend loaded? Like 1 mio. faces?
I'm sitting, waiting, wishing, building Blender in superstition...

Scripting_pro
Posts: 14
Joined: Thu Sep 13, 2012 5:24 pm

Postby Scripting_pro » Fri Oct 19, 2012 5:33 pm

CoDEmanX wrote:maybe you lack chipset / video driver?

or do you have a really complex .blend loaded? Like 1 mio. faces?

Nope, it does it even when loading a brand new project.

Scripting_pro
Posts: 14
Joined: Thu Sep 13, 2012 5:24 pm

Postby Scripting_pro » Fri Oct 19, 2012 8:05 pm

CoDEmanX wrote:maybe you lack chipset / video driver?

or do you have a really complex .blend loaded? Like 1 mio. faces?

Sorry didn't see the top bit, It only just started doing it before now it worked just fine.

CoDEmanX
Posts: 894
Joined: Sun Apr 05, 2009 7:42 pm
Location: Germany

Postby CoDEmanX » Fri Oct 19, 2012 8:42 pm

what does it say in console?
I'm sitting, waiting, wishing, building Blender in superstition...

Scripting_pro
Posts: 14
Joined: Thu Sep 13, 2012 5:24 pm

Postby Scripting_pro » Sat Oct 20, 2012 5:22 am

CoDEmanX wrote:what does it say in console?

How would I check that? (Sorry I'm a noob.)


Return to “Documentation & Education”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest