Yafaray 1.2 with Blender 2.64a in Debian Squeeze (64 bits)

Blender's renderer and external renderer export

Moderators: jesterKing, stiv

Posts: 25
Joined: Mon Jun 16, 2008 2:14 am

Yafaray 1.2 with Blender 2.64a in Debian Squeeze (64 bits)

Postby cochedelaferte » Mon Nov 05, 2012 6:14 pm

Hi all,

Installing the Yafaray addon as normal like iit's explained in all tutorials, the render (standard Blender cube scene) starts, but provides only a black image.

To investigate more, i launch Blender in command line and starts again the render. Same result, and following in the terminal :

dlerror: /home/user/.config/blender/2.64/scripts/addons/yafaray/bin/plugins/libpngHandler.so: undefined symbol: _ZN7yafaray6yafoutE

Others undefined symbols, but not a lot, essentially this, which is of course, like all, defined in the main libs in yafaray/bin

In this case, i try again in command line, after a LD_LIBRARY_PATH export pointing to my .../yafaray/bin, where the libs have my missing symbols as defined. After that, i verify with a ldd that for the plugins all required libs are visible. But... Unfortunately, exactly same result, black render and same complain about the missing symbols in my terminal.

I suppose that something is wrong in my addon install, but for the moment have no pertinentl idea...

I posted the same in the Yafaray forum but, for the moment, nobody was able to help me.



(Nvidia GTX card and driver full OK, Xeon, sufficient RAM)

Return to “Rendering”

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 0 guests