3D Plug-in with Netscape

Game Engine, Players & Web Plug-in, Virtual Reality, support for other engines

Moderators: jesterKing, stiv

ELMER
Posts: 5
Joined: Sun Oct 13, 2002 7:46 pm

3D Plug-in with Netscape

Postby ELMER » Thu Jan 02, 2003 5:01 pm

:D Happy new year to you all.

This is the problem, I have managed to get the 3d plug-in to work on my site using IE. When I use Netscape I get the message "click here to get plug-in", I click it, then I get a new page that tells me "NOT FOUND".
I have posted the code on here to see if anyone can tell me what I am doing wrong.



<!-- Web plugin -->
<p align="center"><b>Use Left Mouse button or Arrow keys to move around the
room</b></p>
<p align="center"><object classid="clsid:5DB05CB8-7751-469D-A1DD-45C8C201C013"
codebase="Blender3DPlugin.cab#Version=2,25,4,0" width="640" height="480"
id="Blender3DPlugin">
<param name="blenderURL" value="room101.blend">
<param name="ForeColor" value="65280">
<param name="BackColor" value="255">
<param name="useFileBackColor" value="1">
<param name="frameRate" value="25">



<EMBED
type="application/x-blender-plugin"
PLUGINSPAGE="http://plugin.blender.nl""
name="NPBlender"
WIDTH=640
HEIGHT=480
SRC="room101.blend"
ForeColor=65280
BackColor=255
useFileBackColor=1
frameRate=25>
</EMBED>
</object>
</p>
<!-- End Web plugin -->
</body>

</html>

Please help !!!

Thanks

serspock
Posts: 2
Joined: Tue Nov 05, 2002 4:28 pm

Postby serspock » Thu Jan 02, 2003 9:33 pm

My english is bad but I try to help you.
First of all, are you sure you have well downloaded the pluggin.
To be sure, open in the menubar "help" and chose "about pluggins": you must see all installed pluggin for your netscape.

ray_theray
Posts: 49
Joined: Wed Oct 16, 2002 3:05 am
Location: NM, US
Contact:

Postby ray_theray » Fri Jan 03, 2003 2:29 am

I replied to your post at elysiun.com ;) :
http://www.elysiun.com/forum/viewtopic.php?t=8183
-ray_theray

ELMER
Posts: 5
Joined: Sun Oct 13, 2002 7:46 pm

Postby ELMER » Fri Jan 03, 2003 12:44 pm

Thanks but this is not what I meant.

What I want is for the Plug-in to auto load on the client sides pc.

k-fish
Posts: 23
Joined: Tue Oct 15, 2002 11:28 pm
Location: Braunschweig, Germany
Contact:

Postby k-fish » Sun Feb 02, 2003 4:12 pm

ELMER wrote:Thanks but this is not what I meant.

What I want is for the Plug-in to auto load on the client sides pc.


Ok, then take a look at your HTML code again. See the PLUGINSPAGE=... line? At least for me plugin.blender.nl doesn't work (no wonder...).

A workaround could be to link to another page offering the plugin, but make sure you don't violate any license (the binary only plugins are still NaN property, and I have not seen an open source build of the plugins). I asked questions about this a while back, you should be able to find the threads on this forum.

Correct me if I'm wrong, especially when it comes to the license stuff and a free plugin build. I'd love to hear some good news about that myself :)

Pablosbrain
Posts: 356
Joined: Wed Jan 28, 2004 7:39 pm

Postby Pablosbrain » Sun Feb 02, 2003 4:59 pm

I just put the plugins up on my website again for installation because the pages on the old blender site aren't setup correctly for the installl... they just have the info.. so I "borrowed" some of the info and put it up... I am still having problems with a corrupt JAR file for the netscape plugin... there isn't an Auto-Install for netscape.. the user has to click a button. And its even more manual when the user is using linux. http://www.pablosbrain.com/ just click on blender. Hopefully I'll get the netscape one working later this coming week. As I understand the licenses.. I can distribute the plugin from my website being a Publisher Owner. Thats my understanding, as the plugins are freely available to be downloaded from blender.org... but I could very well be wrong.


Return to “Interactive 3d”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests