Previous Thread  Next Thread

chat icon Blender for windows Compiled and running ! Details....

valar_king

Posted: Wed Oct 16, 2002 11:10 pm
Joined: 14 Oct 2002
Posts: 19
Cool!
Reply with quote


Manuel

Posted: Wed Oct 16, 2002 11:16 pm
Joined: 15 Oct 2002
Posts: 75
nikolatesla20 wrote:
I changed LICENSE_KEY_VALID to TRUE and recompiled

Boolean ops work now for me....


Wow about time we had these. Very nice. Now to see if I can turn on NLA.

-nt20


Thanks...you are great!
Now boolean work...thanks!!!
Reply with quote


kflich

Posted: Thu Oct 17, 2002 12:02 am
Joined: 16 Oct 2002
Posts: 31
Question what about creating game in exe files (save runtime) is this feature off ? it dosen't work for me.
Reply with quote


BetaParticle

Posted: Thu Oct 17, 2002 12:03 am
Joined: 14 Oct 2002
Posts: 6
Thanks for getting this out so fast, its very much appreciated.
So far almost everything works. Some parts that I have found to not work are:

Plugins
NLA(as already mentioned)
Ripstring's Fiber script

I have also noticed that for a high poly scene (>250,000 polys after subdiv), it seems to render much much slower than 2.23. I don't know if this is just a 2.25 thing or if its a compiler thing, but it happens.
I really wish I new how to do this kind of thing, or coding for that matter, cause I'd really like to help out.
What ever it is you guys are doiing, keep doing it!

-BetaParticle
Reply with quote


Manuel

Posted: Thu Oct 17, 2002 12:19 am
Joined: 15 Oct 2002
Posts: 75
BetaParticle wrote:
Thanks for getting this out so fast, its very much appreciated.
So far almost everything works. Some parts that I have found to not work are:

Plugins
NLA(as already mentioned)
Ripstring's Fiber script

I have also noticed that for a high poly scene (>250,000 polys after subdiv), it seems to render much much slower than 2.23. I don't know if this is just a 2.25 thing or if its a compiler thing, but it happens.
I really wish I new how to do this kind of thing, or coding for that matter, cause I'd really like to help out.
What ever it is you guys are doiing, keep doing it!

-BetaParticle


Can you tell me the error message
about the Ripsting's script?
Reply with quote


kerosene

Posted: Thu Oct 17, 2002 12:19 am
Joined: 16 Oct 2002
Posts: 11
heyho!

betaParticle: it's a 2.25 thingy.. it happenes with the 'original' version as well (using windows.. haven't tried in linux yet.. well. god knows why. lol)

keep blending (YAY!!)
kerosene
Reply with quote


NateTG

Posted: Thu Oct 17, 2002 12:52 am
Joined: 14 Oct 2002
Posts: 66
awsome!! Very Happy This is so cool.

...now if someone could get the NLA thing working, that would be awesome-er. Smile

unfortunately i have no idea how to do any coding except really basic stuff. maybe i should learn.
Reply with quote


BetaParticle

Posted: Thu Oct 17, 2002 1:53 am
Joined: 14 Oct 2002
Posts: 6
Quote:
Can you tell me the error message
about the Ripsting's script?


The error message I get is
File "Fiber.2.py", line 201, in ?
AttributeError: GetSelected

I get the same kind of error when I tried the Wavefront export script. I have both of them working in 2.23
Hope that helps

-BetaParticle
Reply with quote


Rob_E23

Posted: Thu Oct 17, 2002 2:14 am
Joined: 16 Oct 2002
Posts: 2
Very Happy Thank you very very much, does anyone else notice the monkey thing (spacebar->mesh at the bottom) what is that all about? Did Niko code that somehow?
Reply with quote


theeth

Posted: Thu Oct 17, 2002 2:45 am
Joined: 16 Oct 2002
Posts: 1177
Rob_E23 wrote:
Very Happy Thank you very very much, does anyone else notice the monkey thing (spacebar->mesh at the bottom) what is that all about? Did Niko code that somehow?


no, it's an original 2.25 feature.

BetaParticle: the Python api is not the same in 2.25, some functions have a new name, so the scripts are not always compatible.

Martin
_________________
Life is what happens to you when you're busy making other plans.
- John Lennon
Reply with quote


RiNiK

Posted: Thu Oct 17, 2002 5:47 am
Joined: 16 Oct 2002
Posts: 24
hmm I'm getting intresting error messages when I use Blender

GHOST event error - invalid window - win: 00E2D380
GHOST event error - invalid window - win: 00E21320
GHOST event error - invalid window - win: 00E30230
GHOST event error - invalid window - win: 00E2F0B0
GHOST event error - invalid window - win: 00E21010
GHOST event error - invalid window - win: 00E21320
GHOST event error - invalid window - win: 00E29020
GHOST event error - invalid window - win: 00E29020
GHOST event error - invalid window - win: 00E27E70
GHOST event error - invalid window - win: 00E27E70
GHOST event error - invalid window - win: 00E3AFC0
GHOST event error - invalid window - win: 00E27E70

it doesent bother me... Blender dont crash and I can use it as normal... but there is something wrong about the rendering engine...[/img]
Reply with quote


Jamesk

Posted: Thu Oct 17, 2002 8:32 am
Joined: 14 Oct 2002
Posts: 239
This is excellent. Now where can I get a good copy of MSVC? Twisted Evil
Reply with quote


Goofster

Posted: Thu Oct 17, 2002 10:02 am
Joined: 14 Oct 2002
Posts: 134
RiNiK wrote:
hmm I'm getting intresting error messages when I use Blender

GHOST event error - invalid window - win: 00E2D380
GHOST event error - invalid window - win: 00E21320
GHOST event error - invalid window - win: 00E30230
GHOST event error - invalid window - win: 00E2F0B0
GHOST event error - invalid window - win: 00E21010
GHOST event error - invalid window - win: 00E21320
GHOST event error - invalid window - win: 00E29020
GHOST event error - invalid window - win: 00E29020
GHOST event error - invalid window - win: 00E27E70
GHOST event error - invalid window - win: 00E27E70
GHOST event error - invalid window - win: 00E3AFC0
GHOST event error - invalid window - win: 00E27E70

it doesent bother me... Blender dont crash and I can use it as normal... but there is something wrong about the rendering engine...[/img]


yep, 2.25 bugs Smile
probably because they rushed putting in the GHOST library to replace GLUT
Reply with quote


AshleyHarris

Posted: Thu Oct 17, 2002 1:29 pm
Joined: 16 Oct 2002
Posts: 5
Congratulations on getting blender to compile!

First, I'm having heaps of problems with python, this was mentioned in here, so, I want report it again. (I had this cool little skateboarder girl game I got of a post on blenderwars).

Second, render speeds are down HEAPS, I mean a semi complicated scene, that took one-two minutes to render in 2.23, takes like 7 minutes to render the bottom 20 pixels in 2.25. (ie, about 5% of the 2.23 speed).

Anyway, heaps of things work:
- Particles
- Shadows
- Oversampling
- Textures
- IPOS

Once again, good job!
_________________
------
Ashley Harris, The number one slackarse, donothinger, and freeloader on the blender project Smile
Reply with quote


phase

Posted: Thu Oct 17, 2002 1:57 pm
Joined: 14 Oct 2002
Posts: 109
I noticed a slowdown in rendering too, but this has nothing to do with
nikolatesla20 's compiled version of Blender.

The official 2.25 has the same bug/feature. It has something to do with
the renderwindow. As you might notice you can zoom (toggle z) and
scroll (middlemouse) in the renderwindow. I don't know if there are any
more options added.

Rendering in a console (blender -b) gives the same rendertimes as 2.23.
Reply with quote


Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
 
Jump to:  
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group