Crash on launch (OSX)

General discussion about the development of the open source Blender

Moderators: jesterKing, stiv

Post Reply
Lazarus
Posts: 0
Joined: Wed Oct 20, 2004 3:18 am
Location: New Orleans, LA
Contact:

Crash on launch (OSX)

Post by Lazarus » Wed Oct 20, 2004 4:04 am

About a month ago I downloaded blender and tried it out. The app ran without problems but i wan't getting very far and set it aside. I'm ready to get into it now and got some tutorials to start with but now the app won't start. When I double click the icon the main window appears, solid grey, for a few seconds then dissappears and I get an OS message saying as much.

I downloaded the newest blender version 2.34 and the same thing happens. I'm running OSX.3.4 and I did download the version for 10.3+

Also, I noticed that when the grey window is showing for it's time, if I bring the dock up it overlaps a little at the bottom and i can see controls drawn in the window there, but the rest stays gray (if this is any help).

I'm at a total loss as to why it stopped working. what could have changed? There's no preference file I could see to throw away, I never mucked with the app, I've rebooted. Oh yes, there is a crash log, its very lengthy but this looks relevant

Exception: EXC_BAD_ACCESS (0x0001)
Codes: KERN_INVALID_ADDRESS (0x0001) at 0xb1e1f280
Thread 0 Crashed:
0 GLRasterARGB8888D32 0x0413405c glrSetFunctions + 0x2847c

Is that GL as in OpenGL? Did that get corrupt? I have other apps that use OpenGL without problems.

I posted the entire log here if its any help
<http://home.earthlink.net/~lazarusp/blenderlog.txt>
Any suggestions???

Lazarus
Posts: 0
Joined: Wed Oct 20, 2004 3:18 am
Location: New Orleans, LA
Contact:

Post by Lazarus » Thu Oct 21, 2004 2:02 am

Anybody?! I really want to start using Blender. -laz

shadowdragon
Posts: 0
Joined: Wed Nov 26, 2003 7:37 pm
Location: Lyons KS
Contact:

Post by shadowdragon » Fri Oct 22, 2004 5:09 am

Try turning the number of colors or screen resolution down a notch. That should do it.

Lazarus
Posts: 0
Joined: Wed Oct 20, 2004 3:18 am
Location: New Orleans, LA
Contact:

Post by Lazarus » Sat Oct 23, 2004 12:53 am

Thank you Thank you Thank you. It works! Now I have the weekend and caffeine to dig in.

shadowdragon
Posts: 0
Joined: Wed Nov 26, 2003 7:37 pm
Location: Lyons KS
Contact:

Post by shadowdragon » Sat Oct 23, 2004 2:03 am

Yep no problem. I had the same problem while trying to run blender on my sisters ibook.
If you have any other questions, just ask. Though for general modeling/texturing, or anything other then techniqual problems with blender, www.elysiun.com is the best place to post :)

Post Reply