Render noise?

Blender's renderer and external renderer export

Moderators: jesterKing, stiv

Post Reply
Lawliet
Posts: 0
Joined: Sat Jul 06, 2013 5:51 pm

Render noise?

Post by Lawliet » Sat Jul 06, 2013 5:55 pm

Hey, I'm new to blender and I just saw a Blender Cookie video wich learnt me how to shade and stuff. But anyway, when I try to render it, I get this kind of noise: http://i.imgur.com/qQzAUI7.jpg

Could you tell me how to fix this and render "full quality"?
I tried PNG compression 0%, 100%, tried also JPG Full Quality, but however the problem is not only in the rendering phase, but even when I watch my Cycle Dyniamic Preview it persists.

Halp :(

famouswolf
Posts: 0
Joined: Thu Jul 11, 2013 1:59 pm
Location: Cape Town

Post by famouswolf » Mon Jul 15, 2013 10:50 am

In the render panel under sampling, you need to change
the samples for both preview and render to a higher amount
if you want to get rid of the noise.
This will add render-time.

Rolf

sendodo123
Posts: 0
Joined: Mon Jul 29, 2013 3:52 am

Post by sendodo123 » Mon Jul 29, 2013 4:22 am

famouswolf wrote:In the render panel under sampling, you need to change
the samples for both preview and render to a higher amount
if you want to get rid of the noise.
This will add render-time.

Rolf
You don't need to change the preview amount. Preview means how many times it will render in the render viewport shading. The interface that you won't stick to the camera and move freely while its rendering.

The most important thing you need is the render amount. If its slow try switching to use GPU instead of CPU. That will be a lot faster basically

Post Reply