Page 1 of 1

creating a primitive particular emitter

Posted: Mon Mar 13, 2006 1:16 pm
by ritpas
Hello,

I am trying to build a primitive particles system.
I used therefore the following tutorial :
http://download.blender.org/documentati ... icles.html
the interface is a little bit (I am using 2.41 version).
I cannot make the particle move when doing ALT-A.
The primitive plane does not emit any paticle.
Strange
I checked and I used exactly the same settings as the ones detailed in the tutorial : Normal velocity set to 0.100

Can anybody help me to build a primitive particular emitter emitting particles in an aesy way?

Thanks in advance,

Pascal

Posted: Mon Mar 13, 2006 4:14 pm
by UglyMike
Whoa! That documentation is OLD...

better have a look here:

http://mediawiki.blender.org/index.php/Manual/PartXIII

This should show you the basics.

Regards,
UglyMike

PS Please also note this is the Development area for Blender. User questions like this are better suited for one of the Elysiun fora....

Posted: Mon Mar 13, 2006 4:20 pm
by ritpas
Thanks for your reply.
I've seen that topic too, but even, it doesn't work either.
By the way, the effect tab is not present in v2.41 of blender.

I don't manage to emit moving particles even by using basic steps...

Posted: Mon Mar 13, 2006 5:40 pm
by UglyMike
My bad....

I'm using a slightly different built of Blender (2.42-preview of Feb 15th).
Should be the same though....

Start blender
Goto Objects tab (or F7)
You see 2 new buttons: Object button and Physics buttons
Press Physics buttons.
Let Particles as is and go to Particle Motion
on the 'Norm' button, put in 0.100 (or something)
Mouse the mouse to your 3D view
Press Alt-A
Voila!!

PB solved

Posted: Mon Mar 13, 2006 6:45 pm
by ritpas
Thanks uglyMike!

Now I've got it, infact I forgot to toggle to Object mode. that's why ALT-A didn't show the particle motion.
I will build some particle effects to explode logos during an introtrailer of a website.