bf-blender / Windows (2004/07/13) Updated (LSCM)

User-contributed CVS development builds. Please test and give feedback!

Moderators: jesterKing, stiv

lucky3
Posts: 12
Joined: Thu Oct 17, 2002 6:08 pm

Post by lucky3 »

thanks for the build, gabio. A long list of changes yet! Blender developpement is really fast, i'm almost sure faster than Maya or 3dsMax and all commercial software.
Usagi wrote:The "use alpha" problem with image textures which I reported in the threads for the 2004/07/05 and 2004/07/09 release still exists.
Try to report that in the Bug Tracker.

jesterKing
Site Admin
Posts: 207
Joined: Fri Oct 18, 2002 12:48 pm
Location: Finland

Post by jesterKing »

lucky3 wrote:Try to report that in the Bug Tracker.
This has already been noted. It'll be worked on whenever someone gets to it.

/jesterKing

blendix
Posts: 51
Joined: Wed Oct 16, 2002 1:00 pm

Post by blendix »

pildanovak wrote:The Lscm is perfect, only when there are more seams(eg, if you select all faces and make them all seamed, so, in fact each face=1 UV island), the uvs get scaled down to little points.
You just found a bug! I have it fixed now. Also made packing a little denser. But this still isn't really what it is supposed to be used for, of course.

Usagi
Posts: 0
Joined: Wed Jan 14, 2004 8:26 pm

Post by Usagi »

jesterKing wrote:This has already been noted. It'll be worked on whenever someone gets to it.

/jesterKing
Thanks! :D

OTO
Posts: 60
Joined: Wed Oct 16, 2002 8:51 pm
Contact:

Post by OTO »

Sure I like what you're doing!!!

I only hate you a bit, cause you don't post LINUX builds :)

Thank you

ElBarto
Posts: 0
Joined: Fri Jun 11, 2004 3:24 pm
Location: Berlin
Contact:

Post by ElBarto »

Great Gabo! I have been waiting for that!

Just a question How does all th mixing of material, ramp and textures work? What is the first and what is the last?
I created a Ramp for diffuse that simulates old rusted metal and using a image as a bump map (nor) and set the mode to darken but the bump is anywhere and not only at the darken areas of the ramp.

Morde modes for the ramp needed like the texture now has:
Screen, Lighten, Darken, Div, Diff

Small interface bug:
at the Ramps Multiply called "Mult", at texture "map to" called only "Mul"

birras
Posts: 0
Joined: Sat Oct 18, 2003 1:22 pm

Post by birras »

its getting better and better
with the new ramp shader I had a aluminium lookalike material wthin 3 seconds

as for LSCM :shock:

just in case somebody missed the tuhopoo thread:

http://www.blender3d.org/cms/lukep_test.323.0.html

bit + info bout LSCM
I must admid, (I´m not puttin down the other developed improvements NO), on a personal level this seems to be the gratest improvement for artistic texturing, as it´ll save u a lot of time. A lot of time!

I´m most impressed by the speed the development has taken place-

gabio
Posts: 0
Joined: Thu Jan 15, 2004 6:41 am
Location: Canada - Québec - Sherbrooke
Contact:

Post by gabio »

Well, give it two more years at this speed of development and Blender will actually become usable!! icon_wink.gif
What is "usable" for you? :wink:
Thanks gabio for the build and the short novel
Bof :oops: it look like long. but it's only 17 day long.
gabio, your binary release is practically secondary. The work you do on the summary is a must have. Thanks.
Yes, pp seams to like the the resumé stuff. as it's so easy to go and read the commit yourself. It's more of a "release note". so pp know what they have to test now.
*Continues to wait for DoF and real glows*

seriously, they should be part of blender, not a plugin....
You know Ton don't want. But the dof support for yafray has just been commited. look for the next build!
Blender developpement is really fast, i'm almost sure faster than Maya or 3dsMax and all commercial software.
Everything is relative.
Sure I like what you're doing!!!

I only hate you a bit, cause you don't post LINUX builds icon_smile.gif

Thank you
I tried to install a linux system in vmware on windows to get a working linux environement(and a build environement too) but i got problems with the X server. the mouse is not found.. anyway. try to run gentoo or fedora2 on vmware, that's a chalenge.If i have time,i'll reinstall redhat9, at least i know it's working (I can't dualboot so I'm limited). So in a near futur you may see: bf-blender Windows Linux (2004/0x/xx). I hope.

And for everyone else: thanks for feedback:much apreciated.[/quote]

thoro
Posts: 15
Joined: Thu Oct 17, 2002 10:20 am
Location: Berlin, Germany
Contact:

Post by thoro »

The LSCM system is so useful - thanks for that!

And I tested the creases on one of my models. I replaced some of the 'looped edges' (2) by merging the vertices and creating a crease there (1). I set the sharpness to 1.

Image

As you can see, even with sharpness=1 the creases don't get as sharp as the looped edges. In my opinion it would be good to increase the maximum sharpness.

Thorsten

@ner
Posts: 7
Joined: Thu Feb 12, 2004 7:47 pm

Post by @ner »

Carl wrote:GREAT!

But...when trying yafray, it asks for cygwin.dll. I do not have cygwin installed, do I need that??

Carl
here also.....

gabio
Posts: 0
Joined: Thu Jan 15, 2004 6:41 am
Location: Canada - Québec - Sherbrooke
Contact:

Post by gabio »

must have the latest yafray. that's all i can tell.

jesterKing
Site Admin
Posts: 207
Joined: Fri Oct 18, 2002 12:48 pm
Location: Finland

Post by jesterKing »

gabio wrote:must have the latest yafray. that's all i can tell.
built from CVS, of course. Those should be built with MSVC, so they don't need the cygwin1.dll. AFAIK it is necessary even for the plugin to work, that yafray is built with the same msvc version as blender.

/jesterKing

solmax
Posts: 86
Joined: Fri Oct 18, 2002 2:47 am
Contact:

Post by solmax »

it seems this build has some difficulties displaying images with alpha channel in the viewport and in the UV-editor.. see the screenshot.

Image

the "original" is word (in german) which is clearly readable.

jesterKing
Site Admin
Posts: 207
Joined: Fri Oct 18, 2002 12:48 pm
Location: Finland

Post by jesterKing »

Usagi wrote:
jesterKing wrote:This has already been noted. It'll be worked on whenever someone gets to it.

/jesterKing
Thanks! :D
This should be now fixed in current cvs (5 mins ago commited):

from log:

"Rewound changes done in alpha calculus for texturemapping. This
worked OK for alpha coming from antialising (rendered) but failed to do
in other situations (alpha as blending, painted in gimp)"

/jesterKing

gabio
Posts: 0
Joined: Thu Jan 15, 2004 6:41 am
Location: Canada - Québec - Sherbrooke
Contact:

Post by gabio »

jesterKing wrote:
gabio wrote:must have the latest yafray. that's all i can tell.
built from CVS, of course. Those should be built with MSVC, so they don't need the cygwin1.dll. AFAIK it is necessary even for the plugin to work, that yafray is built with the same msvc version as blender.

/jesterKing
yea... ok i see the message here. i'll do yafray too next time. i got msvc7, if interested.

Post Reply