Bf-Blender / Linux (2005-8-28) with envelopes and IK

User-contributed CVS development builds. Please test and give feedback!

Moderators: jesterKing, stiv

JoOngle
Posts: 0
Joined: Sat Jan 24, 2004 4:12 pm
Contact:

Bf-Blender / Linux (2005-8-28) with envelopes and IK

Post by JoOngle » Sun Jul 17, 2005 9:48 pm

This is the latest CVS Bf-Blender for use with an OpenGL enabled Linux system.
Compiled 28 August at 0200 hours Copenhagen time.

http://www.hamsterking.com/blender/file ... 8-8.tar.gz
This compile has the following Physics engines: Sumo
This compile also features new IK by Brecht Van Lommel

Developers log files:http://projects.blender.org/pipermail/b ... /date.html

Keep testing and report bugs in the bugtracker!
Last edited by JoOngle on Wed Sep 07, 2005 3:42 am, edited 24 times in total.

UglyMike
Posts: 13
Joined: Wed Oct 16, 2002 9:34 am

Post by UglyMike » Mon Jul 18, 2005 8:59 pm

Works great here, thanks!!

OTO
Posts: 60
Joined: Wed Oct 16, 2002 8:51 pm
Contact:

Post by OTO » Mon Jul 18, 2005 9:34 pm

Hello
and thank you for the Linux build!
At the moment works fine!
Keep testing
Bye

JoOngle
Posts: 0
Joined: Sat Jan 24, 2004 4:12 pm
Contact:

Post by JoOngle » Tue Jul 19, 2005 12:34 am

My pleasure,

Keep testing and reporting bugs to the developers in the bugtracker.

malefico
Posts: 43
Joined: Mon Oct 14, 2002 6:51 am

Post by malefico » Mon Jul 25, 2005 3:53 pm

I'm getting segfaults using L to select bones in edit mode, anyone else is getting the same ?(so I'll report it)

JoOngle
Posts: 0
Joined: Sat Jan 24, 2004 4:12 pm
Contact:

Post by JoOngle » Mon Jul 25, 2005 4:19 pm

malefico:

I'm trying and trying and can't quite reproduce your problems. Everything seems fine here
so far.

BTW: I made an update 23:00 yesterday, try downloading it again if you downloaded
the "24" version earlier than 23:00 yesterday! It might have been a bugfix.

Anyway - I'll probably update this thread with even another version either
today or another day depending on the changes in Blender.

Stay tuned - this thread will be updated with new versions as long as I have the
time to do so.

orion119net
Posts: 0
Joined: Wed Apr 07, 2004 12:38 am

Post by orion119net » Wed Jul 27, 2005 10:58 pm

thanks for the build!

ive been playing aroud with a model, and i noticed that when i select 2 or more bones, rotate them, and hit alt-r, nothing happens. same thing happens with alt-g.

does this happen to anyone else?

malefico
Posts: 43
Joined: Mon Oct 14, 2002 6:51 am

Post by malefico » Wed Jul 27, 2005 11:41 pm

Hi, I've compiled it myself today and yup, it still crashes. I do this, create an armature, select a couple of bones (clicking in the middle of the bone, not the tips), then press L with mouse over armature -> Segfault.

Regards

malefico.

EDIT: Funny, it doesn't happen all the time, I'll keep testing to figure out WHEN exactly happens...

JoOngle
Posts: 0
Joined: Sat Jan 24, 2004 4:12 pm
Contact:

Post by JoOngle » Tue Aug 16, 2005 4:13 am

I've gotta hand it to the developers,
those new loopcut tools rule!

For those who don't know what I'm talking about, try these things in the version of
16-8-2005:

1) Select Ctrl + R for loopcut
2) Scroll with the scrollwheel to select number of loops to cut (or use + & - keys)
3) Press "S" for smoothing cuts if you want that...

Sweeet....

And the new & improved (1000 times over again and changing all the time) edgeslide
is quite useful too (see it in the Ctrl E menu for edge specials)

The edgeloop delete has "hemesh" qualities...here you can delete edges and keep the
faces :) No need to do "f" after deleting an edge (or a row of edges/loop) after
this...niiiice.

OTO
Posts: 60
Joined: Wed Oct 16, 2002 8:51 pm
Contact:

Post by OTO » Mon Aug 22, 2005 7:11 pm

Hello

the "create vertex groups from closest bones" don't work?!

gaiamuse
Posts: 0
Joined: Thu Nov 06, 2003 2:25 am

Post by gaiamuse » Mon Aug 22, 2005 10:46 pm

OTO wrote:Hello

the "create vertex groups from closest bones" don't work?!
I am having the same problem with the windows build 19.08.05 with envelopes. This does not occur with the 02.08.05 windows build.

I noticed that there is a new armature modifier. What does that do?

gaiamuse

pamtango
Posts: 0
Joined: Mon Oct 21, 2002 6:34 pm

Cannot run program

Post by pamtango » Sat Aug 27, 2005 6:39 pm

I get this error when I try to run the program from within the folder where I have Blender 2.37. It doesn't run at all when outside this folder.

/home/pam/Desktop/blender-2.37a-linux-glibc2.2.5-i386-static/blender-20-8: error while loading shared libraries: libpng.so.3: cannot open shared object file: No such file or directory

Sorry if this is a basic question.

PamTango

popski
Posts: 0
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:07 am

Post by popski » Sat Aug 27, 2005 9:36 pm

Same error here:
error while loading shared libraries:
libpng.so.3: cannot open shared object file: No such file or directory
Using Ubuntu, installed:
libpng10-0, libpng12-0, libpng12-dev :roll:
I don't like Blender, oh no, I love it! :D

-efbie-
Posts: 0
Joined: Wed Oct 27, 2004 9:47 pm

Post by -efbie- » Sun Aug 28, 2005 3:30 am

well, guess what, you need libpng "3" :)

popski
Posts: 0
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:07 am

Post by popski » Sun Aug 28, 2005 12:32 pm

well, guess what, you need libpng "3" :)
Did you eat clown cake or something?

Post Reply