unable to import "GameLogic" module

Compiling, libraries, modules, coding guidelines and porting

Moderators: jesterKing, stiv

Post Reply
ravana
Posts: 0
Joined: Wed Mar 05, 2008 6:07 am

unable to import "GameLogic" module

Post by ravana »

hi.......
actually the problem is while i'm writing a program in the text editor of blender ...If i'll write the code " import GameLogic" its shows an error as " there is no module named "GameLogic"............So please send me wht to download with blender.............i'v checked it in blender 2.42,2.45,2.25 version........in every version the same problem........So please help me......

Greetings,
ranjan

handydan
Posts: 0
Joined: Mon Nov 19, 2007 4:40 pm

Post by handydan »

there is no module called GameLogic heres the modules that do exist http://www.blender.org/documentation/245PythonDoc/

ravana
Posts: 0
Joined: Wed Mar 05, 2008 6:07 am

Post by ravana »

Hi.......
Thanks for the help....but i gone through that link.....but there is no module called GameLogic...Also i'm having proglem in import the module " Rasterizer" ...so wht to do?

regards,
ranjan

ravana
Posts: 0
Joined: Wed Mar 05, 2008 6:07 am

Post by ravana »

handydan wrote:there is no module called GameLogic heres the modules that do exist http://www.blender.org/documentation/245PythonDoc/
i gone through this link ...i got there that game engine API is different from blender python API ...So i need to know that ,,i'v to download the game engine API separately....or there is any other way for this problem...there also i'm unable to find the game engine API .....So need some help....please

regards,
ranjan

jesterKing
Site Admin
Posts: 207
Joined: Fri Oct 18, 2002 12:48 pm
Location: Finland

Post by jesterKing »

http://www.blender.org/download/documentation/ - granted the available documentation is very much old.

/Nathan

ravana
Posts: 0
Joined: Wed Mar 05, 2008 6:07 am

Post by ravana »

jesterKing wrote:http://www.blender.org/download/documentation/ - granted the available documentation is very much old.

/Nathan
I seen these documents before..i know these r very useful .. but i need any download in blender so that i never get those type of errors....wht ever link u provided to me r the documents only....but i need to import modules of game engine in my blender........

regards,
ranjan

jesterKing
Site Admin
Posts: 207
Joined: Fri Oct 18, 2002 12:48 pm
Location: Finland

Post by jesterKing »

Did you actually read the entire page I linked you to?

Following that page http://www.blender.org/download/documentation/ you get to http://www.blender.org/documentation/py ... index.html

/Nathan

ravana
Posts: 0
Joined: Wed Mar 05, 2008 6:07 am

Post by ravana »

jesterKing wrote:Did you actually read the entire page I linked you to?

Following that page http://www.blender.org/download/documentation/ you get to http://www.blender.org/documentation/py ... index.html

/Nathan
What have given the links r right....But the problem is if i'll write " import Blender" it's not showing any error ...bcz these modules r already in bkender.......So that my problem is if i'll write " import GameLogic" or something else related to game engine then it's showing the error as " there is no module called GameLogic....So i have to import these modules inside blender.....Am i right??....So i want to know how can import these modules in my blender software ....i got the documentetion of these modules before ...but how can i import this in my blender......this is the problem............

Regards,
Ranjan

jesterKing
Site Admin
Posts: 207
Joined: Fri Oct 18, 2002 12:48 pm
Location: Finland

Post by jesterKing »

As I already told you in the other thread, the modules are available only in the gameengine. Only then these modules are working. To test your scripts, add them to a scene and start the gameengine. To start the gameengine, press P in a 3dview. The modules won't work when just running the script.

Also read http://wiki.blender.org/index.php/BSoD/ ... ame_Engine - it has loads of good information and is pretty up-to-date (written 2006).

/Nathan

ravana
Posts: 0
Joined: Wed Mar 05, 2008 6:07 am

Post by ravana »

jesterKing wrote:As I already told you in the other thread, the modules are available only in the gameengine. Only then these modules are working. To test your scripts, add them to a scene and start the gameengine. To start the gameengine, press P in a 3dview. The modules won't work when just running the script.

/Nathan
Ok ..Now i got it .these codings r working in the game engine ...Thanks for the help.....one question more......if i get any compiler how can i find out......

Thanks & Regards,
Ranjan

ravana
Posts: 0
Joined: Wed Mar 05, 2008 6:07 am

Post by ravana »

ravana wrote:
jesterKing wrote:As I already told you in the other thread, the modules are available only in the gameengine. Only then these modules are working. To test your scripts, add them to a scene and start the gameengine. To start the gameengine, press P in a 3dview. The modules won't work when just running the script.

/Nathan
Ok ..Now i got it .these codings r working in the game engine ...Thanks for the help.....one question more......if i get any compiler ERROR how can i find out DURING DEBUG ......

Thanks & Regards,
Ranjan

jesterKing
Site Admin
Posts: 207
Joined: Fri Oct 18, 2002 12:48 pm
Location: Finland

Post by jesterKing »

ravana wrote:if i get any compiler ERROR how can i find out DURING DEBUG ......
If you get errors (ie. syntax, or exceptinos), then check the console. It depends a bit on what OS you use, but on Windows, it's the black window that spawns when starting Blender.

/Nathan

ravana
Posts: 0
Joined: Wed Mar 05, 2008 6:07 am

Post by ravana »

jesterKing wrote:
ravana wrote:if i get any compiler ERROR how can i find out DURING DEBUG ......
If you get errors (ie. syntax, or exceptinos), then check the console. It depends a bit on what OS you use, but on Windows, it's the black window that spawns when starting Blender.

/Nathan
you mean during the game play if i'll get any problem then i'v to see the console....the specified error will be there.....OK i'll try for that one....thanks for the help

Thanks,
Ranjan

Post Reply