Page 1 of 1

Orbit & Pan not working (Mac)

Posted: Mon Jun 24, 2013 12:41 pm
by roksraka999
I just downloaded blender a few hours ago, and i'm already highly frustrated with the navigation. I'm on a mac, but i'm using a normal 3-button mouse (razer orochi) which i bought especially for my CAD and modelling work since apple's magic mouse was a bit impractical...
As I said in the title, i cannot orbit or pan. I have messed around with the settings, and the software seems to recognise my mouse's middle button when i tried to remap the controls...the middle button also works perfectly in other programs.
i know i could try emulating a 3-button mouse, but than there would be no point buying a 70$ mouse :) any suggestions?

Mac OS 10.8.3
Macbook Pro 13" 2009
Intel Core 2 Duo 2.4 Ghz
4GB RAM
Nvidia GeForce 9400M

Posted: Mon Jun 24, 2013 5:12 pm
by stiv
I have messed around with the settings
By 'settings', do you mean Blender's interface settings in User Preferences, or some operating system/mouse driver settings?

Posted: Tue Jun 25, 2013 12:42 am
by roksraka999
stiv wrote:
I have messed around with the settings
By 'settings', do you mean Blender's interface settings in User Preferences, or some operating system/mouse driver settings?
blender's settings :) my mouse works perfectly with all the other programs so i don't think the problem lies in the system

how to solve this...

Posted: Sat Oct 19, 2013 9:41 pm
by bybinhabr
roksraka999 wrote:
stiv wrote:
I have messed around with the settings
By 'settings', do you mean Blender's interface settings in User Preferences, or some operating system/mouse driver settings?
blender's settings :) my mouse works perfectly with all the other programs so i don't think the problem lies in the system
it IS a system problem!
Go to Preferences>Mission Control shortcuts>remove all MOUSES shortcuts... now your Blender works!