ScreenSaver?

The interface, modeling, 3d editing tools, import/export, feature requests, etc

Moderators: jesterKing, stiv

Post Reply
ElBarto
Posts: 0
Joined: Fri Jun 11, 2004 3:24 pm
Location: Berlin
Contact:

ScreenSaver?

Post by ElBarto » Fri Aug 20, 2004 10:03 pm

If Blender could generate runtimes (BlenderPlayer) what about generating 3d screen savers too?

R2Blend
Posts: 0
Joined: Wed May 26, 2004 8:07 pm
Contact:

Post by R2Blend » Fri Aug 20, 2004 10:40 pm

Just change ".exe" to ".scr" outside of blender.

aoe2bug
Posts: 21
Joined: Wed Oct 16, 2002 2:31 am
Contact:

Post by aoe2bug » Fri Aug 20, 2004 11:02 pm

:shock: does this really work? i remember having to get a specific screensaver program that would allow you to load up any .exe.

i'd never tried renaming it, and i dont have any blender .exe's lying around to test this.

anyway, i don't doubt you, but it just seems that this has come up before, and renaming was never mentioned.

R2Blend
Posts: 0
Joined: Wed May 26, 2004 8:07 pm
Contact:

Post by R2Blend » Fri Aug 20, 2004 11:10 pm

I'm pretty sure it works.

z3r0_d
Posts: 289
Joined: Wed Oct 16, 2002 2:38 am
Contact:

Post by z3r0_d » Sat Aug 21, 2004 12:06 am

R2Blend wrote:I'm pretty sure it works.
it does

you have to set up the logicbricks to quit though

and copy it into the windows folder [as you'd do for any screensaveer]

and, when you select it from the list it will start [I'd imagine it intends for it to show up as the preview, but blender isn't coded for that]

ElBarto
Posts: 0
Joined: Fri Jun 11, 2004 3:24 pm
Location: Berlin
Contact:

Post by ElBarto » Sat Aug 21, 2004 8:33 pm

Ok it works, but wery poor :(, no settings about resolution, starts on select...

And what about Mac OS X and Linux?

z3r0_d
Posts: 289
Joined: Wed Oct 16, 2002 2:38 am
Contact:

Post by z3r0_d » Sat Aug 21, 2004 11:18 pm

ElBarto wrote:Ok it works, but wery poor :(, no settings about resolution, starts on select...

And what about Mac OS X and Linux?
what about you code it?

the reason it works is because of how windows does screensavers [they aren't much different from executables]

the lack of perfection is simply because the blenderplayer wasn't made to be a screensaver

linux and osx handle screensavers differently, and while I don't think it would be very difficult to modify the blenderplayer source for proper function on any platform, no one has jumped up to do that yet

matt_e
Posts: 410
Joined: Mon Oct 14, 2002 4:32 am
Location: Sydney, Australia
Contact:

Post by matt_e » Sun Aug 22, 2004 3:37 am

z3r0_d wrote:
ElBarto wrote:Ok it works, but wery poor :(, no settings about resolution, starts on select...

And what about Mac OS X and Linux?
what about you code it?
z3r0_d, not everybody is a programmer. It's quite valid for people to give feedback without offering to fix the problems themselves - Blender is a tool for artists who don't want to or shouldn't have to start writing their own features. Providing that they aren't being rude, there's nothing wrong with people asking questions or posting about problems or limitations they've found. Let's try and be a bit more tolerant, eh? :)

ElBarto
Posts: 0
Joined: Fri Jun 11, 2004 3:24 pm
Location: Berlin
Contact:

Post by ElBarto » Sun Aug 22, 2004 9:46 pm

@z3r0_d

Sorry i didn't like to bleat. As broken wrote i'm not such a genius in hacking code like you. I add my part to the Blender project with helping writing python scripts (especially X3D and VRML), reporting bugs and think about what is missing (http://www.neeneenee.de/blender/features/). and post some inspiration stuff.
Ok i will start thinking about Blender and screensavers and add it to my proposal. I think creating 3D screensaver with Blender would be a great feature. Blender has anything that needed for that and could be the first resolution that allows creatives minds creating 3D screensaver for many plattforms.

Edit: i extended my feature proposal:
http://www.neeneenee.de/blender/features/#14

gabio
Posts: 0
Joined: Thu Jan 15, 2004 6:41 am
Location: Canada - Québec - Sherbrooke
Contact:

Post by gabio » Mon Aug 23, 2004 2:12 am

ho. side note, someone did a blend runtime loader so you can put a list of runtime to start randomly; very cool. search elysiun

Post Reply