Blender.Armature - broken?

Scripting in Blender with Python, and working on the API

Moderators: jesterKing, stiv

Post Reply
keltar
Posts: 0
Joined: Thu Jan 01, 1970 1:00 am

Blender.Armature - broken?

Post by keltar » Thu Dec 01, 2005 3:59 pm

Armature.Bone.New, Armature.getBones and some other functions aren't work. Armature.Get() SIGSEGVing. This is API changes or bugs?

z3r0_d
Posts: 289
Joined: Wed Oct 16, 2002 2:38 am
Contact:

Post by z3r0_d » Thu Dec 01, 2005 6:25 pm

which version?

keltar
Posts: 0
Joined: Thu Jan 01, 1970 1:00 am

Post by keltar » Thu Dec 01, 2005 7:18 pm

2.40rc1

khughes
Posts: 0
Joined: Sat Jan 08, 2005 9:30 pm
Location: Northern California

Post by khughes » Fri Dec 02, 2005 5:20 am

The Armature API code has changed a lot due to the Blender armature redesign. Certainly you shouldn't get crashes. I'd suggest posting a sample script or blend in the bug tracker so someone can look at it.

ascotan
Posts: 0
Joined: Thu May 29, 2003 10:32 pm
Location: Maryland, U.S.

Post by ascotan » Mon Dec 05, 2005 2:53 am

Blender.Armature is a bit broken because the api is being rewritten. Over the next few weeks/month we should be replacing the armature api with something that works.

The problem with the old api is that is 'appeared' to work but in fact had some bugs that were hard to detect until you have played with it alot. These bugs required a new approach to how the armature data is wrapped which is the reason for the change.

Post Reply